Україна і світ

У підрозділів ФСБ, які воюють на Курщині, виникли проблеми з військовими РФ – ISW

Фото: Getty Images

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії має труднощі в координації дій російських військових у Курській області, де ЗСУ проводить свою операцію.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

У Курській області воює ФСБ

Так, 25 вересня російське опозиційне видання Новая газета Европа повідомило, що встановило особу військовослужбовця спецпризначенця ФСБ, який загинув у бою в Курській області в серпні 2024 року. Це підтверджує, що в Курській області воюють спецпризначенці ФСБ, зокрема групи Альфа і Вимпел.

Видання з посиланням на джерело у ФСБ зазначило, що групи Альфа і Вимпел погано пристосовані для ведення боїв із застосуванням важкої техніки проти регулярних збройних сил. Спецпризначенці ФСБ зазвичай проводили контртерористичні операції проти невеликих терористичних угруповань.

Ще одне джерело в російській спецслужбі повідомило, що Центр спецоперацій ФСБ не має спільного зв’язку з військовими підрозділами і досі немає штабу для координації бойових завдань між ФСБ і російськими військовими.

Нагадаємо, що президент Володимир Путін доручив ФСБ провести контртерористичну операцію в Бєлгородській, Брянській і Курській областях після того, як ЗСУ зайшли в Курську область 6 серпня. Але потім Путін поставив такі ж завдання перед Міністерством оборони і Росгвардією.

Кремль хотів створити згуртовану й ефективну структуру командування. Але як раніше зазначили аналітики ISW, дублювання завдань лише продовжуватимуть викликати тертя між ФСБ і Міноборони.

Карта боїв у Курській області

Курська область межує на південному заході з Сумською областю України, на сході — з Воронезькою, на півдні – з Бєлгородською, на північному заході з Брянською, на півночі – з Орловською, на північному сході – з Липецькою областями РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

ISW

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 09:10:16