Україна і світ

У Перу стався переворот: президенту оголосили імпічмент та заарештували

Парламент Перу оголосив імпічмент президенту країни Педро Кастільйо через кілька годин після його спроби розпустити Конгрес (так офіційно називається перуанський парламент).

Видання El Tiempo пише, що після оголошення імпічменту Кастільо затримала поліція. Його підозрюють в організації заколоту та перевищенні повноважень.

Кастільо хотів розпустити Конгрес та замінити його на “надзвичайний тимчасовий уряд”. Але законодавці це проігнорували, зібрали екстрене засідання та оголосили йому імпічмент.

Перуанська поліція у Twitter опублікувала фото, на яких Кастільйо у поліцейській дільниці. У повідомленні правоохоронці називали його “колишнім президентом” і повідомляли, що були змушені втрутитися в ситуацію, щоб виконати свої обов’язки. Пізніше знімки видалили.

Тим часом парламент привів до присяги віце-президента Діну Болуарте, яка закликала до політичного перемир’я на користь подолання національної кризи.

60-річна юристка сказала, що керуватиме країною до серпня 2026 року, коли завершується термін президентських повноважень Кастільо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерела: El Tiempo, BBC

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-08 02:55:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин