Львівський портал

У пенсіонерки з Львівщини вилучили комп’ютер за пропаганду комуністичної символіки 

Мешканка Львівщини Майя Шутова поширювала комуністичну символіку у російській соцмережі «Однокласники». За це районний суд конфіскував у пенціонерки комп’ютер та призначив умовне покарання. Про це пише ZAXID.NET. 

Як вказано у вироку, який оприлюднили у судовому реєстрі у серпні 2024 року, Майя Шутова поширювала допис з комуністичною символікою на початку квітня 2023 року. 

Правоохоронці порушили щодо пенсіонерки кримінальну справу за ч.1 ст.436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). Майя Шутова визнала свою провину. 

Турківський районний суд виніс вирок місцевій мешканці, призначивши рік тюрми. Однак обвинувачену звільнили від відбування покарання з іспитовим терміном на той самий строк. Відтак у пенсіонерки вилучили комп’ютер, з якого вона поширювала комуністичну символіку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-06 09:10:58