Україна і світ

У НСЗУ розповіли, як і де можна отримати хіміотерапію безкоштовно

Фахівці Національної служби охорони здоров’я України (НСЗУ) розповіли, як і де українці можуть отримати хіміотерапію безкоштовно.

– Хіміотерапевтичне лікування в Україні безкоштовне. Послуга покривається Програмою медичних гарантій, а кошти медзакладу перераховує НСЗУ, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для отримання такої терапії безкоштовно, необхідно направлення. Також послугу не потрібно оплачувати при переведенні з іншого медзакладу або підрозділу лікарні.

Зараз дивляться

Як знайти медустанову з безкоштовною хіміотерапією:

  • на сайті НСЗУ в розділі Е-дані виберіть Аналітичні панелі (дашборді) і перейдіть до дашборду Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, посилання тут;
  • на третій сторінці в полі фільтрів виберіть область або населений пункт і в Групі послуг – Хіміотерапевтичне лікування;
  • дашборд покаже всі заклади, які мають договір на пакет, а також їхні контакти;
  • можна також зателефонувати до контакт-центру за номером 16-77. Оператор підкаже найближчу медустанову з договором.

Зазначається, що у безкоштовну послугу при хіміотерапевтичному лікуванні входять: консультації лікарів, лікування, лабораторні та інструментальні дослідження (зокрема МРТ, КТ тощо), знеболення, лікарські засоби та медвироби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-30 10:54:25