Львівський портал

У Новояворівській громаді створять індустріальний парк

Новий індустріальний парк «Технологій та бізнесу» з’явиться в Новояворівській територіальній громаді на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві економіки України.

«Парк “Технологій та бізнесу” на Львівщині створить до 450 робочих місць у переробній промисловості. Зокрема, це виробництво товарів з високою доданою вартістю – комп’ютери, електрона та оптична продукція, електричне устатковання», – зазначив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

За його словами, розвиток індустріальних парків є складовою економічної політики «Зроблено в Україні», яка направлена на розвиток саме українського виробника.

Ініціатором створення індустріального парку «Технологій та бізнесу» є Новояворівська міська рада. На розвиток парку передбачається залучити 210,5 млн гривень інвестицій коштом учасників-інвесторів, а на облаштування парку – 1,4 млн гривень з місцевого бюджету.

Включення індустріального парку до реєстру індустріальних (промислових) парків дає право на державне стимулювання, на яке в бюджеті на 2024 рік закладено 1 млрд гривень. Йдеться про компенсацію витрат на будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та витрат на підключення до електричних мереж, податкові та митні пільги тощо.

Нагадаємо, 9 серпня, Кабінет міністрів України вніс у реєстр індустріальних парків новий парк у селі Добросин на Львівщині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-21 12:48:43