Україна і світ

У нас є свій план та сценарій: Подоляк про заяви РФ щодо виходу з Херсону

Заяви російського командування про нібито вихід з Херсону є інформаційно-пропагандистською кампанією. В України ж є свій план та сценарій, якому слідують Збройні Сили. 

Про це сказав в ефірі телемарафону 9 листопада радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

– У нас є свій план, затверджений на Ставці Головнокомандувача. Президент Зеленський дуже активно моніторить все, що відбувається на лінії фронту, в тому числі на Південному напрямку. У нас є свій план, свій сценарій звільнення територій. Сьогодні були створені військові адміністрації на лівому березі Херсонщини – це означає, що ми будемо по своєму плану діяти і далі, – підкреслив радник.

Подоляк додав, що варто зазначити, що для росіян дійсно було дуже складно обороняти Херсон. Адже туди не можна було доставляти низку боєприпасів, живої сили і таке інше. Між тим, протягом останніх двох тижнів вони довозили туди мобілізованих, мінували місто та створювали там вогневі точки. Тобто вони готували Херсон до дуже і дуже жорсткої війни. 

– Третя складова – для них дуже важливо створити фортифікаційні споруди на лівому березі, а звідти, якщо їм не вдасться втримати Херсон – а їм, скоріш за все, не вдасться втримати Херсон з точки зору логістики, – то вони будуть його максимально руйнувати з лівого берега. Вони там створюють вже вогневі точки, підвозять снаряди, мобілізованих і таке інше. Вони будуть жорстко намагатись затриматись на Херсонщині, – прогнозує Михайло Подоляк.

На його думку, заяви російських командувачів – це пропаганда, розрахована, в першу чергу на внутрішній ринок РФ. 

– Тому що все у них йде по плану, а план – покинути всю територію України, включно з окупованими в 2014 році територіями. Тому своє суспільство вони готують до того, що це буде перемога. Коли вони вийдуть на лівий берег Дніпра, це буде перемога, бо вони “зупинили вражаючі сили НАТО”, – сказав радник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, ЗСУ, за власним планом, продовжать просуватись в Південному та інших напрямках. 

– Таким чином, ми будемо робити ту справу, яку маємо, мінімізуючи втрати серед наших військових, – резюмував Подоляк.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-09 22:14:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин