Україна і світ

У Мінсоцполітики розповіли, чи буде підвищення мінімальної зарплати в Україні

Міністерству соціальної політики вигідне підвищення мінімальної заробітної плати в Україні. Але спершу необхідно консультуватися з роботодавцями, щоб зрозуміти наскільки це можливо та підйомно для них.

Про це повідомила міністр Оксана Жолнович. Вона зазначила, що мінімальна зарплата, з одного боку, є гарантією для людей, а з іншого – це фіскальний маркер, бо з підвищенням збільшується кількість податків.

– Для Мінсоцполітики збільшення мінімальної заробітної плати вигідно, тому що одразу збільшуються відрахування до Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування та інших наших фондів. Але наскільки це можливо і підйомно для роботодавців – потрібно консультуватися. Сьогодні таке підвищення закладено в бюджеті, і якщо цього не змінити, то воно виконуватиметься, – розповіла вона.

Щодо підвищення мінімальної зарплати наступного року Жолнович заявила, що це питання взаємодії та розмови з бізнесом.

– Якщо ми будемо розуміти, що бізнесу дуже важко, і вони “не потягнуть” серйозного збільшення, то ми шукатимемо можливості підвищувати соціальні стандарти в інші способи. Зокрема так, як це робимо зараз у співпраці з міжнародними організаціями й додатковими виплатами, – додала Жолнович.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що 1 січня 2022 року мінімальна зарплата в Україні становить 6,5 тис. грн.  Проте з 1 жовтня уряд має підвищити її розмір до 6,7 тис. грн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-04 18:33:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин