Україна і світ

У Міноборони пояснили, чому не озвучують втрати ЗСУ у війні з РФ

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що приховування втрат є частиною військової науки. Їх буде озвучено лише після закінчення війни Росії проти України.

Про це вона сказала в етері телемарафону.

За словами заступниці глави Міноборони, у військовій науці тактика поведінки військ залежить від співвідношення втрат у противника. Інакше кажучи, коли одна армія досягає певного відсотка втрат, інша починає змінювати тактику своїх дій.

Щоб ворог не володів цією інформацією, її приховують, от і все. Закінчиться війна, все стане відомо. Родичі одержують виплати, ми ховаємо загиблих, це неможливо буде приховати, – підкреслила Маляр.

30 листопада президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своїй промові заявила, що втрати України у війні з РФ нібито складають 100 тисяч військових. Пізніше цю частину заяви вирізали з промови фон дер Ляєн. Також вона зникла у текстовій версії.

Радник глави ОП Михайло Подоляк, коментуючи заяву президентки Єврокомісії, сказав, що вона помилилась. Він зазначив, що втрати України складають до 13 тисяч загиблими військовими.

11 листопада президент України Володимир Зеленський заявив, що втрати російської армії у війні вдесятеро перевищують втрати української.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: телемарафон

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-14 19:10:22