Україна і світ

У Military Media Center презентували мистецький проєкт ArtArmor

Фото Назара Волошина

ArtArmor або «АртБроня» – це мистецький проєкт, ініційований волонтерами та втілений у життя відомими українськими художниками. Дев’ять «відпрацьованих» бронеплит від бронежилетів, які зупинили в боях ворожі кулі й осколки та зберегли життя наших захисників, стали дев’ятьма арт-об’єктами. ArtArmor – це проєкт не про зброю, а про захист, про порятунок життів.

Про це під час онлайн презентації проєкту ArtArmor у Military Media Center розповів його ініціатор Олександр Ковальчук.

– Ідея повернення життя відпрацьованим плитам дійсно зачепила. Плити із бронежилетів, які зупинили кулі і врятували комусь із бійців життя, повертаються в Київ із передової, а ми передаємо їх до картинної студії, де їх перетворюють на витвори мистецтва. Згодом роботи продаватимуться на аукціонах. Вилучені із продажу кошти підуть на закупку найнеобхіднішого спорядження для військових сектору оборони і безпеки – зазначив він.

Проєкт народився в процесі співпраці з креативною агенцією «Макен». Її креативний директор пояснює, що це один із перших проєктів, де художники рятують життя не метафорично, а фізично.

– Із 24 лютого в кожного українця в голові тільки одне запитання: «Що я можу ще зробити для перемоги, як допомогти тим сміливим людям, які відстоюють незалежність країни?» – прокоментував учасник презентації Євген Камінський. – Це дійсно унікальний проєкт, де поєднується стихія мистецтва та боротьби.

Оскільки проєкт про захист, його презентацію запланували на 14 жовтня, у День захисника та захисниць України. Після цього виставка рушить європейськими містами, аби наочно нагадати світу про військові злочини рашистів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Хочеться не дати світу забути про війну та про те, якою ціною Україна здобуває собі перемогу, – зауважив Олександр Ковальчук. – Арт-об’єкти із бронеплит нагадуватимуть світу, не лише про те, що відбувається в Україні, а й про те, як ми потребуємо інструментів у цій боротьбі добра проти зла.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-11 15:15:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин