Україна і світ

У Миколаєві затримали зрадника, який наводив російські ракети по будівлі СБУ

Спецслужби затримали мешканця Миколаєва, який розвідував точні координати об’єктів СБУ в регіоні для наведення ракетних ударів РФ.

Зокрема планувався прицільний удар по будівлі СБУ у Миколаєві, проте правоохоронці спрацювали на випередження і взяли зрадника під час спроби передати інформацію ворогу.

Російський агент спілкувався з кураторами через анонімний Телеграм-канал.

З’ясувалося також, що зловмисник після початку повномасштабного вторгнення сам намагався вийти на агресора. Для цього поширював через соцмережі свої проросійські погляди, відкрито підтримував вторгнення РФ і навіть виправдовував воєнні злочини проти цивільного населення.

Згодом російські спецслужби залучили його до збору розвідданих.

Вдома у зловмисника знайшли мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами його співпраці з РФ.

Йому оголошено підозру за двома статтями ККУ: ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану, з метою передачі такої інформації державі-агресору) та ч. 1 і 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До суду зрадник перебуватиме під вартою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-08 13:21:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин