Україна і світ

У Миколаєві затримали російського агента, який фіксував позиції ЗСУ на півдні – СБУ

У Миколаєві контррозвідка Служби безпеки України затримала російського агента, який фіксував позиції українських військ на півдні за допомогою прихованого відеореєстратора.

Як поінформували в пресслужбі СБУ, зловмисник працював на воєнну розвідку РФ – головне управління генштабу ЗС РФ (відоме як ГРУ).

Він збирав розвідувальну інформацію про розташування та переміщення підрозділів Збройних сил України в прифронтових районах на південному напрямку. Зокрема, агента цікавила військова техніка, яку наша держава отримує від країн Заходу.

Зловмисник їздив по різних районах та населених пунктах Миколаївської області, збирав координати місць дислокації ЗСУ та оглядав місцевість.

– Для фіксації військових об’єктів він використовував відеореєстратор, прихований у салоні власного авто, – уточнили в СБУ.

Зібрані розвіддані російський агент передавав ворогу через месенджери. Окупанти хотіли використати цю інформацію для серії ракетно-артилерійських ударів по підрозділах ЗСУ.

Однак СБУ затримала зрадника під час спецоперації в Миколаєві. Ним виявився мешканець міста, який мав прокремлівські погляди. Саме через свою антиукраїнську позицію він потрапив у поле зору спецслужб РФ та був завербований після початку повномасштабної війни.

У зловмисника провели обшуки, під час яких виявили: той самий відеореєстратор і картки пам’яті до нього, що містять докази злочинів; мобільні телефони; комп’ютерну техніку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Агенту РФ повідомили про підозру в державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Суд уже відправив його під варту.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-17 16:58:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин