Львівський портал

У мережі поширили нове фото ймовірного вбивці Фаріон: поліція спростовує

21-річний хлопець, фото якого стали поширювати у соцмережах, не причетний до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон. Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції Львівщини.

«Інформація, що шириться у мережі щодо особи чоловіка, нібито причетного до вбивства Ірини Фаріон, не відповідає дійсності. Громадянин, зображений на цій фотографії, не має стосунку до вчинення цього злочину», – вказано у заяві-спростуванню.

Правоохоронці закликали українців не поширювати недостовірну інформацію.

Зазначимо, вдень 20 липня у соціальних мережах з’явилось фото ймовірного вбивці Ірини Фаріон. На світлині зображений 21-річний хлопець із вусами, мешканець Львова.

Зі спростування причетності цієї особи до злочину дещо раніше виступив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, який діє при Міністерстві культури й інформаційної політики України.

Зазначимо, що чоловіка, який стріляв в Ірину Фаріон, досі шукають. Невдовзі після вбивства у мережі поширили фото юнака, який є ймовірним вбивцею. Офіційно відомо, що ця особа, приховавши своє обличчя, певний час чатувала біля дому мовознавиці:

Нагадаємо, ввечері 19 липня у Львові на вул. Масарика невідомий стріляв у мовознавицю, екснардепку й громадську діячку Ірину Фаріон. Її у критичному стані госпіталізували з пораненням голови, втім через кілька годин вона померла.

Зловмиснику вдалося втекти. Його пошуки тривають досі.

Спершу напад на Ірину Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство, а після її смерті – на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ).

Слідство розглядає декілька версій мотиву вбивства: громадська та політична діяльність Ірини Фаріон, особиста неприязнь. Не виключене й замовне вбивство.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський заявив, що правоохоронці вивчають також причетність Росії до вбивства мовознавиці. При цьому він наголосив, що винні у злочині мають понести покарання.

Ірину Фаріон поховають у Львові на Личаківському цвинтарі у понеділок, 22 липня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-20 15:06:36