Україна і світ

У Маріуполі виявлено ще 10 300 нових могил – AP

У тимчасово окупованому Маріуполі знайшли близько 10 300 нових могил, більшість з яких перебувають на цвинтарі у Старому Криму.

За даними супутникових знімків, з початку березня зафіксовано значне розширення місць поховань. Загальна площа, де розташовані могили, становить понад 51 500 кв.м.

Журналісти The Associated Press провели розслідування за допомогою дронів і зафіксували, як росіяни використовували важку техніку для копання довгих траншей, які потім були засипані.

– Могили виглядали як земляні насипи, іноді з дерев’яними хрестами з іменами та датами, але здебільшого з надряпаними від руки цифрами на маленьких табличках. Декілька могил було відзначено більш ніж одним номером, що потенційно вказувало на більш ніж один набір людських останків, – йдеться у повідомленні.

1000 1

В агентстві зазначають, що у середньому на території масових поховань розташована одна могила на кожні шість кв.м. Журналісти також змогли проаналізувати цвинтарі у селах Мангуш та Виноградне, де з березня було вирито аналогічні братські могили.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Maxar

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-22 18:00:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин