Україна і світ

У Львові змогли врятувати шестимісячну дитину з кашлюком: у немовляти зупинялося дихання

Лікарям реанімаційного відділення Львівської обласної інфекційної лікарні вдалося стабілізувати стан шестимісячної дитини і тим самим врятувати її.

Від кашлю зупинялося дихання

У дитини, якій діагностували кашлюк, були сильні спазматичні напади кашлю, двічі фіксували зупинку дихання.

Мама звернулася за допомогою до лікарів аж через дев’ять днів, після початку хвороби. Жінка пояснила, її заспокоювало те, що температура у дитини була нормальною, не підвищувалась навіть тоді, коли кашель не вщухав ні вдень, ні вночі.

Зараз дивляться

Жінка стривожилася лише тоді, коли побачила, що кашель не проходить, навпаки посилюється. І дитину привезли в лікарню, де її одразу помістили в реанімаційне відділення.

Як повідомила журналістам заступниця генерального директора Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб Марія Озірковська, на Львівщині фіксують суттєве зростання захворюваності на кашлюк.

у 2023-му році захворіло 85 дітей, а за два місяці 2024-го вже 73

Озірковська навела вражаючі цифри – якщо у 2022 році в області стався один випадок кашлюку, то торік було зафіксовано 85 випадків і один з них летальний – померло одномісячне маля. Цього року лише за два місяці вже зафіксовано 73 випадки, з них 48 – у лютому.

Більшість захворілих не були щеплені від кашлюку. З різних причин. Шестимісячне маля, яке рятували нещодавно, не вакцинували у визначені терміни, бо дитина часто підхоплювала респіраторні вірусні інфекції.

Аби убезпечити малюків від цього небезпечного захворювання, лікарі радять вакцинуватися від кашлюку не лише майбутній мамі ще до пологів, а й усім дорослим, які будуть поряд з новонарожденим вдома.

І, звісно, не пропускати перше щеплення, яке дітям роблять у 2 місяці, а також друге – в 4 місяці і третє – в 6 місяців.

Джерело: Zaxid.net

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-19 10:32:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин