Україна і світ

У Львові захиснику Азовсталі та бранцю Оленівки встановили міоелектричний протез руки

Фахівці Національного реабілітаційного центру Незламні Першого медоб’єднання Львова встановили міоелектричний протез руки захиснику легендарної Азовсталі Олександру Морському, який провів два місяці в полоні в Оленівці.

Про це співробітники клініки написали на своїй сторінці в Facebook.

Зараз дивляться

– Олександр – морський прикордонник. Йому 46. Служив у Маріуполі, а після виходу на пенсію залишився там жити. Його і захищав з початку повномасштабного вторгнення, – йдеться в повідомленні.

У березні 2022 року прийшло чергове бойове завдання: перевезти український десант на інший берег. Але в катер потрапила російська ракета. Троє побратимів загинули на місці. Олександр, на якому горів одяг, зумів вибратися з палаючого катера.

Те, що травмована рука, захисник побачив тільки на пункті базування. Йому надавали першу допомогу, однак, щоб врятувати життя, руку довелося ампутувати. Операцію виконали в госпіталі укриття Азовсталі, яке між собою назвали “залізяка”.

Далі – два пекельних місяці під обстрілами, потім стільки ж – у полоні в Оленівці. Олександр був одним з перших, кого обміняли. Каже, відчув, що вдома, коли побачив український прапор і почув рідну мову.

Лікувався в Києві. Незважаючи на пропозиції поїхати за кордон, на протезування та відновлення приїхав до Львова, до центру Незламні.

Тут з Олександром кілька місяців працювала команда фізичних та ерготерапевтів. Паралельно воїн кілька місяців отримував і психологічну реабілітацію, щоб відновитися після пережитого.

Нещодавно Олександр отримав міоелектричний протез руки. Тепер за допомогою правої руки і м’язів спини він може піднімати і переносити предмети. І ні на мить не шкодує, що вибрав протезування в Україні.

Джерело: Перше медоб’єднання Львова

Фото: Роман Балук

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-10 18:05:32