Суспільне мовлення

У Львові запрацював Фермерський ярмарок

У суботу, 3 червня, на площі Ринок розпочав роботу Фермерський ярмарок. Цього року на ярмарку представили продукцію 24 фермерських господарств. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Цьогоріч на ярмарку можна придбати і крафтове пшеничне борошно від фермерського господарства з Радехова.

“Борошно ми виготовляємо з найкращого класу зерна в Україні. Участь у ярмарку беремо вперше”, — розповіли власниці крафтового виробництва Наталія Гасюк та Наталія Табінська.

Продавці борошна на Фермерському ярмарку у Львові. Фото: Роман Балук

Цього року до ярмарку доєдналась найбільша кількість фермерів, їх 24, каже начальниця управління зовнішніх зв’язків і промоції ЛМР Тетяна Хабібрахманова.

“Серед товарів: крафтові хліби, м’ясні вироби, сири та молочні продукти, джеми та плодово-ягідні вина, бджолопродукти, свіжі овочі, фрукти та ягоди. З новинок — спаржа, крафтове борошно та домашня випічка. Вже у перший день є багато відвідувачів, утворюються навіть невеличкі черги”, — розповідає Тетяна Хабібрахманова.

У Львові запрацював Фермерський ярмарок: що там можна купити

Фермерський ярмарок у Львові. Фото: Роман Балук

Цьогоріч вперше запрацювала крафтова майстерня, де відвідувачі можуть дегустувати продукти, відвідати кулінарні майстер-класи, лекції дієтологів та нутриціологів. Ярмарок працюватиме щосуботи з 10:00 до 16:00.

У Львові запрацював Фермерський ярмарок: що там можна купити

У Львові запрацював Фермерський ярмарок. Фото: Роман Балук

Фермерський ярмарок на площі Ринок відбувається вп’яте. 90% фермерів – власники сімейного бізнесу. Впродовж сезону ярмарок збирає близько 90 тисяч відвідувачів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У 2019 році на площі Ринок у Львові відновили давню традицію проведення  фермерського ярмарку. У 30-х роках XX століття найдавнішим та найпопулярнішим був ринок навколо міської Ратуші.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин