Львівський портал

У Львові закуплять п’ять інсулінових помп для дітей з діабетом

У Львові придбають п’ять інсулінових помп для дітей з діабетом 1 типу. Їх встановлення відбудеться у дитячій лікарні святого Миколая. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Для маленьких мешканців Львівської громади це обладнання закуповуватимуть коштом міста – відповідно до міської програми забезпечення витратними матеріалами та інсуліновими помпами дітей з цукровим діабетом на 2024–2026 роки.

Безплатне встановлення помп, видача витратних матеріалів та догляд за дітками проводитиметься у лікарні святого Миколая. Наразі на 2024 рік передбачено кошти на придбання п’яти інсулінових помп. Для їх отримання потрібно стати в чергу очікування.

Першочергове право на безплатне забезпечення інсуліновими помпами матимуть діти українських захисників та захисниць, а також ветеранів з інвалідністю внаслідок війни, а також діти полеглих Героїв.

Подати заявку можна за посиланням.

Довідка

Цукровий діабет – це невиліковне хронічне захворювання, яке для запобігання ускладнень вимагає постійного контролю рівня цукру в крові. Кількість хворих на нього діток в Україні щороку зростає.

Полегшити життя дітей із цукровим діабетом може один із найсучасніших методів лікування хвороби – інсулінова помпа. Це невеликий електронний пристрій, який дозволяє автоматично контролювати рівень цукру у крові та за потреби вводить невеликі дози інсуліну.

Помпа та інфузійна система до неї, яку потрібно змінювати кожні три дні – дорогі й часто є непосильними для сімей хворих дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне, Towfiqu barbhuiya/Pexels

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-21 14:56:17