Львівський портал

У Львові заклали капсулу часу

У День державного прапора, 23 серпня, біля Національної академії сухопутних військ у Львові урочисто підняли найбільший синьо-жовтий стяг на Львівщині та заклали капсулу часу для майбутніх поколінь. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській облраді.

Розпочалися урочистості із загальнонаціональної хвилини мовчання за захисниками, які загинули на війні з російськими окупантами. Після цього український прапор підняли спортсмени – представники Львівщини у складі національної збірної на Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

«Український прапор майорить сьогодні над Львівщиною, всією Україною, Курщиною. Найбільша подяка за це нашим Захисникам і Захисницям, які щодня відвойовують території і вивішують там Державний Прапор України. А це значить, що Україна – сильна, велика, незалежна держава», – прокоментував в.о. голови Львівської облради Юрій Холод.

«Прапор України впізнають у всьому світі – він уособлює правду, сміливість і невпинну боротьбу за свободу. Дякую нашим захисникам і захисницям, які під синьо-жовтим стягом на передовій виборюють свободу для кожного й кожної з нас. Пам’ятаємо про всіх, хто віддав життя заради майбутнього нашої держави. Ми ніколи не визнаємо чужих кольорів на нашій землі. Вірю, що скоро настане час, коли наш символ знову замайорить над усіма тимчасово окупованими територіями», – зі свого боку відзначив голова ЛОВА Максим Козицький.

Під час заходу також заклали капсулу часу, яку планують відкрити у 50 річницю Незалежності України – 24 серпня 2041 року.

У ній зібрали фото та побажання від людей, які творять сучасну історію України: воїнів; представників Академії сухопутних військ, де виховують еліту української армії; спортсменів зі Львівщини, які гідно представили нашу область та державу на Олімпійських іграх; волонтерів; ветеранів російсько-української війни; дітей, які попри ракетні удари, повітряні тривоги та відключення світла склали мультитест на найвищі бали.

Львівські надзвичайники зі свого боку теж поклали до капсули часу кілька світлин, на яких закарбовані знакові пошуково-рятувальні операції та ліквідації пожеж, що спричинила РФ.

Помістила капсулу на збереження 13-річна Яна Степаненко. Вона у 2022 році потрапила під обстріл російських окупантів на вокзалі у Краматорську, втратила обидві ноги, а нині, беручи участь у марафонах, є символом стійкості та сили українців для всього світу.

«Ми всі віримо, що у 2041 році, у 50 річницю відновлення Незалежності України, знову зберемося на цьому місці, у повному складі, а наша держава буде сильною, багаточисельною та успішною країною мудрих людей», – додав Максим Козицький.

Також під час урочистостей представники бригад ЗСУ з Львівщини внесли бойові знамена:

  • 80 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України;
  • 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила;
  • 45 окремої артилерійської бригади;
  • 63 окремої механізованої бригади;
  • 12 окремої бригади армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка;
  • 16 окремої бригади армійської авіації «Броди»;
  • 1 Галицько-Волинської радіотехнічної бригади;
  • 15 окремої бригади артилерійської розвідки «Чорний ліс»;
  • 184 навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Збройних Сил України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ЛОР, ЛОВА

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-23 08:59:25