Львівський портал

У Львові заарештували чотири підприємства братів Медведчука і Козака

У Львові суд заарештував додаткові активи, що належали братам екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, вартістю майже 400 млн гривень. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Мова йде про землю, корпоративні права, майнові комплекси й автотранспорт чотирьох підприємств у Львові. Серед них – завод з виробництва бетону та будівельна компанія.

Загальна вартість арештованого майна становить майже 400 млн гривень.

Таким чином в управлінні держави додатково перебуватимуть понад 10 тис. кв. м нерухомості та понад 70 одиниць автотранспорту і будівельної техніки компаній Сергія Медведчука та Богдана Козака.

За даними Львівської обласної прокуратури, арешт накладено на виробничі приміщення, лабораторний корпус та склади загальною площею понад 10,2 тис. кв. м, земельну ділянку площею понад сім гектарів, 74 автомобілі, два навантажувачі, чотири екскаватори, бульдозер та автогрейдер, нежитлові приміщення у Києві площею 167 кв. м.

Крім того, арештовано та передано земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які були безоплатно отримані фірмами від однієї з територіальних громад Львівщини. У надрах ділянок знайдені чималі поклади газу.

За даними ДБР, в управління АРМА передали:

  • ТОВ «Бетонбуд»;
  • ТОВ «Капітал Плаза»;
  • 50% корпоративних прав ТОВ «Галицьке перехрестя»;
  • ТОВ «Трансмонолітавто».

Нагадаємо, що Личаківський районний суд Львова наклав арешт на майно родичів та бізнес-партнерів Богдана Козака та Сергія Медведчука – братів російських агентів Тараса Козака та Віктора Медведчука.

Майно арештували у межах справи щодо ТОВ «Керамбуд», яке виготовляє цеглу й впродовж 2017-2023 років не сплатило понад 75 млн грн податків. Компанію також підозрюють у фінансуванні російської збройної агресії.

Наразі Сергій Медведчук та Богдан Козак переховуються за кордоном. Вони заочно отримали підозру в ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 ККУ).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-30 07:34:05