Україна і світ

У Львові хірург із США прооперував дитину загиблого воїна: хлопчик випадково сунув руку в багаття

Американський хірург Стів Ортен, який приїхав до Львова, щоб підтримати Україну під час війни, прооперував трирічного Ростика, який ненавмисно сунув руку в багаття.

Про це співробітники Першого медоб’єднання Львова повідомили на своїй сторінці в Facebook.

– Це сталося рік тому у дворі будинку, де живе Ростик. Дитина ненавмисно сунула руку в багаття і обпікла пальчики. Через кілька місяців папа загинув на фронті. Мама залишилася одна з двома дітьми, – пишуть медики.

Зараз дивляться

За їхніми словами, наслідком отриманого опіку став нерухомий мізинець на правій руці. Операція не допомогла.

Коли Ростика привели до пластичного хірурга Стіву Ортену, пальчик у дитини вже практично не розгинався. Більш того, рубець формувався і на поверхні долоні. Висновок хірургів – термінова пластика пальця.

Під час операції лікарі розсікли рубець, а після змінили лінії натягу. В результаті малюк вже розігнув мізинчик. Зараз з ним працює фізичний терапевт.

За словами медиків медоб’єднання, крім Ростика американські хірурги сумісно з українськими колегами прооперували ще 14 діток. Це малюки з важкими післяопіковими дефектами, вродженими і набутими вадами обличчя.

Місія зі США – це вісім хірургів, які приїхали до Львова, щоб підтримати Україну під час війни. Серед них – троє американців українського походження.

Джерело: Перше медоб’єднання Львова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-28 09:19:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин