Суспільне мовлення

У Львові вшанували пам’ять Героїв Крут

Сьогодні, 29 січня, у Львові до 105 річниці битви під станцією Крути вшанували пам’ять Героїв. На Личаківському кладовищі поховані двоє учасників бою Ігор Лоський та Андрій Лазаренко. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Вранці на Личаківському кладовищі зібрались львів’яни, громадські діячі, військові та вихованці Львівського ліцею імені Героїв Крут.

До могил учасників бою поклали квіти. Львівська міська рада

Під музичний супровід оркестру Другої окремої Галицької бригади Нацгвардії України учасники заходу запалили лампадки та поклали квіти до могил учасників бою під Крутами Ігоря Лоського та Андрія Лазаренка.

Спільна молитва

Спільна молитва. Telegram/Максим Козицький

А також спільно помолились за полеглих захисників України.

Ліцеїсти вшанували пам'ять учасників битви

Ліцеїсти вшанували пам’ять учасників битви. Львівська міська рада

Ігор Лоський народився у Любліні. Юнак був учасником Студентського куреня Армії УНР. Під час бою під Крутами отримав тяжке поранення. Опісля працював у Міністерстві закордонних справ УНР. Згодом проживав у Львові, досліджував історію та викладав у малій Греко-католицькій семінарії. У віці 36 років Ігор Лоський раптово помер.

Андрій Лазаренко родом з Києва. У 17-річному віці разом із старшим братом брав участь у бою під Крутами. Згодом був сотником в Армії УНР. Чоловік провадив наукову діяльність у Львові. Зокрема, створив школу біологів-генетиків та став науковцем світового рівня. Помер у 77 років у Львові.

Читайте також

Чи був бій під Крутами провальною операцією армії УНР. Правда та міфи. Коментар історика

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Бій під Крутами: героїчний вчинок чи трагедія


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин