Україна і світ

У Львові військовослужбовці та їхні родини зможуть безоплатно отримувати психологічну допомогу в оновленому Центрі ментального здоров’я

Перше медоб’єднання Львова розпочало співпрацю з Міністерством ветеранів України з надання психологічної допомоги постраждалим від війни. У межах підписаного пакета психологи та психотерапевти надаватимуть психологічну підтримку військовими, а також їхнім родинам безоплатно. Консультації надаватимуть в оновленому Центрі ментального здоров’я, який сьогодні запрацював у Лікарні Святого Пантелеймона у Львові. Це частина Національного реабілітаційного центру Unbroken («НЕЗЛАМНІ»).

— Ми приймаємо багато українців, яких травмувала війна, й усі вони потребують допомоги. Зокрема й психологічної. Тому цей центр є дуже потужним закладом у нашій екосистемі UNBROKEN. Загалом, ми у Львові вибудовуємо цілу систему центрів ментального здоров’я, щоби допомогти кожному, хто цього потребує, — сказав на відкриті центру мер Львова Андрій Садовий.

2 15

Уже близько пів року спеціалісти Центру ментального здоров’я в межах Національного реабілітаційного центру «Незламні» щодня консультують постраждалих від війни цивільних та військових. Тепер вони робитимуть це в оновлених умовах у комфортному просторі довіри та турботи.

— Наша лікарня підписала пакет із Міністерством ветеранів. У цьому центрі ми можемо надавати амбулаторну допомогу не лише воїнам, які мають ті чи інші проблеми з ментальним здоров’ям, а і їхнім родинам. Це безоплатний пакет для людей, які потребують допомоги психотерапевтів чи психологів. Це дуже важливо, тому приходьте до нас, скеровуйте до нас. Ці люди потребують нашого тепла, нашої спільної підтримки, — розповів Олег Березюк, лікар-психіатр Центру ментального здоров’я.

Усі витрати на ремонтні роботи та облаштування приміщень центру профінансував Львівський ІТ-Кластер. Велику підтримку надала найбільша компанія-благодійниця проєкту JustAnswer Ukraine.

3 13

— Ідея зародилася 5 місяців тому, й зараз, після 4 місяців ремонтних робіт, ми бачимо результат. У США це б зайняло 4 роки, а не 4 місяці. Я пишаюсь українцями. Якщо ви змогли збудувати такий центр за 4 місяці, то обов’язково здобудете перемогу над росіянами. Слава Україні! — сказав директор JustAnswer Ukraine Енді Курціг.

Довідково: Національний реабілітаційний центр «Незламні» (Unbroken) — це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовлятимуть. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізує Перше медичне об’єднання Львова та Львівська міська рада за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-05 21:54:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин