Львівський портал

У Львові відомі хірурги зі США прооперували 20 дітей з вадами обличчя

У Львові впродовж п’яти днів перебувала команда лікарів зі США на чолі з відомою хірургинею Оксаною Джексон, які допомагали українським дітям із вродженими та набутими вадами обличчя. За цей час у дитячій лікарні святого Миколая медики провели 50 консультацій та 20 складних операцій. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Це вже другий візит відомої американської хірургині українського походження Оксани Джексон та її команди до дитячої лікарні святого Миколая у Львові. Впродовж п’яти днів перебування у Львові іноземні спеціалісти консультували та коригували вади обличчя маленьким пацієнтам з різних куточків України. Найменшій дитині – 4 місяці, найстаршій – 17 років.

Також Оксана Джексон та її команда допомогли уже дорослій дівчині, та прооперували однорічну пацієнтку Віку, яку спеціалісти львівської лікарні ведуть з другого дня життя.

«Дівчинка Віка – з Тернопільщини. Вона народилася з розщілиною губи і невеличкою деформацією вушка. Скоригувати цю ваду раніше наші лікарі не могли, бо спершу мали вирішили проблему, яка загрожувала її життю. Дитина народилася з атрезією стравоходу – це вроджена вада розвитку, під час якої орган поділений на кілька сегментів, що не зʼєднані між собою. Новонароджена не могла дихати та їсти. Наші хірурги змогли виправити цю патологію. І тепер спільно з американськими колегами взялися скоригувати і вроджену ваду обличчя», – пояснює Андрій Дворакевич, керівник Центру хірургії лікарні святого Миколая.

Загалом американсько-українська команда хірургів виконала 20 складних операцій. Однією із найскладніших була реконструкція вуха. Лікарі працювали з різноманітними вадами обличчя: розщілини губ і піднебіння, та зумовлені цими патологіями розлади мовлення, синдром Поланда, деформації носа та вух, лицьовий параліч, ліпоми, вроджені невуси, опіки та шрами.

Найближчим часом співпраця з американськими колегами продовжиться вже у США. У квітні перша група львівських лікарів-інтернів поїде на стажування до Філадельфії у місцеву дитячу клініку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-05 14:15:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин