Львівський портал

У Львові відкрили виставку сталевих скульптур, присвячених опору під час війни

У п’ятницю, 23 серпня, у холі Львівської облради презентували мистецьку збірку зварних сталевих скульптур Данила Турія, присвячених українському опору під час війни. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облради.

Колекція з семи робіт, створених від початку повномасштабного вторгнення, присвячена питанню опору й людського досвіду в умовах війни. Серед експонатів – «Фея Маріуполя», «Свічка», «Війна – це храм мертвих дійте», «Триокий череп», «Солдат-Сірник», «Скарабеї» та «Бавовна».

«Кожна зі скульптур присвячена питанням, які б я хотів найбільше висвітлити. Робота “Солдат-Сірник” акцентує на наших захисниках, які швидко запалюються, запалюють інших, але, на жаль, в бою швидко гаснуть. Люди абстрагуються від цього. Вони не хочуть знати, що йде війна. Це треба все частіше нагадувати й голосніше про це кричати. Кожен мій твір – це інструмент підтримки громадської свідомості, а його мета – зафіксувати та транслювати глибокі аспекти людського досвіду в умовах війни», – зазначив Данило Турій.

Виставка вже побувала за кордоном, зокрема, у Латвії та Литві.

«Місцеві митці були у захваті, що з дроту можна створити таке чудо. А росіяни в Латвії та Литві підняли страшний шум, зверталися у парламент, міністерство культури, службу безпеки. Сфотографували напис “русский окупант – лучшее удобрение”. Це було дуже гарно», – зазначив керівник «Медичного корпусу» Ярослав Солодуха.

Керуючий справами Львівської обласної ради Ярослав Гасяк додав, що експозиція присвячена бійцям «Азову», які боронили «Азовсталь» і пройшли ворожий полон. Протягом виставки також збирають кошти на підтримку «Азову».

Переглянути роботи можна до 30 серпня в робочі дні з 10:00 до 17:00 у приміщенні Львівської обласної ради.

Всі охочі можуть долучитися до збору, переказавши кошти на банківську картку 4149 4993 9607 4542.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-23 11:50:01