Суспільне мовлення

У Львові відкрили меморіальну дошку військовому та тренеру збірної на “Invictus Games” Дмитру Сидоруку

У Львівському фаховому коледжі спорту відкрили меморіальну дошку військовому, тренеру збірної на “Invictus Games 2020” та “Warrior Games 2022” зі стрільби з лука та засновнику ГО “Спортивна асоціація ветеранів війни” Дмитру Сидоруку. Захисник загинув у бою під Попасною.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Дмитро Сидорук – випускник відділення стрільби з лука Львівського фахового коледжу спорту, майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби з лука, чемпіон світу серед юніорів. Чоловік захищав Україну ще з 2014 року в зоні АТО. Там отримав поранення.

У 2017 року воїн став учасником першої збірної України на “Іграх Нескорених”. На змаганнях “Invictus Games” у Торонто ветеран виборов срібну медаль зі стрільби з лука серед професіоналів.

Спортсмен був тренером збірної на “Invictus Games 2020” та “Warrior Games 2022” зі стрільби з лука. Також був суддею відборів та національних змагань. Дмитро Сидорук заснував ГО “Спортивна асоціація ветеранів війни” та “Незламні” на Львівщині. А також працював тренером у Львівській дитячо-юнацькій спортивній школі.

З початком повномасштабного вторгнення Дмитро знову пішов захищати країну. Молодший сержант 24 ОМБр загинув під час виконання бойового завдання в Попасній на Луганщині 5 квітня 2022 року.

“Дмитро Сидорук був надзвичайно відданий своїй справі та прагнув залучити до реабілітації спортом якомога більшу кількість воїнів-ветеранів. Він зробив перший в Україні засіб для стрільби з лука щелепою для осіб, які мають ампутацію верхньої кінцівки. Ми пишаємося такою людиною та передаватимемо пам’ять про героя наступним поколінням”, – каже начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Меморіальну дошку Дмитру Сидоруку встановили на стіні навчального корпусу Львівського фахового коледжу спорту.


Джерело: Суспільне мовлення України