Львівський портал

У Львові відкрили Інститут документування і взаємодії, що досліджуватиме війну

У суботу, 7 вересня, у Львові урочисто відкрили нову культурно-дослідницьку інституцію Інститут документування і взаємодії (INDEX). Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.  

Інститут документування і взаємодії (INDEX) – це проєкт Інституту гуманітарних наук у Відні (IWM). Вже майже десятиліття IWM через програми Ukraine in European Dialogue та Documenting Ukraine підсилює голоси українок і українців у світі та документує українські досвіди війни.  

Як зазначили під час відкриття керівники інституції, настав час вийти за рамки проєктів швидкої дії і думати про документування дійсності для майбутнього. Відтак у межах INDEX документуватимуть російську війну проти України та сприятимуть інтелектуальній взаємодії між Україною та зовнішнім світом. 

На відкриття приїхав всесвітньо відомий історик та професор Тімоті Снайдер, з ініціативи якого заснований інститут, та український письменник, музикант і військовий Сергій Жадан. До події долучилось чимало гостей з-за кордону, українські журналісти, культурні діячі, професори, видавці, тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-08 11:09:59