Львівський портал

У Львові судитимуть двох чоловіків, які обікрали банк на 86 млн гривень

Двох львів’ян, обвинувачених у крадіжці грошей та цінностей з банку на суму майже 86 мільйонів гривень, судитимуть у Львові. Їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Про це Львівському порталу повідомили у поліції Львівської області.

Випадок стався 24 березня, близько о 07:00 на вулиці Володимира Великого у Львові. Тут двоє невідомих чоловіків з закритими масками обличчями вийшли з приміщення банку.

За словами заявника, львів’яни віком 31 та 40 років несли в руках великі сумки та молотки, а вхідні двері в установу залишились відчиненими. Далі вони сіли в автомобіль «Опель» та поїхали в напрямку вулиці Стрийської.

Правоохоронці, проаналізувавши записи камер відеоспостереження, встановили місцеперебування автомобіля зловмисників, напрям його руху і передали інформацію патрульній поліції. Незабаром їх затримали на вулиці П’ясецького.

У підозрюваних вилучили викрадені гроші та цінності, а також знаряддя зламу, молотки та інше.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) ККУ завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Санкція статті передбачає до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Викрадені грошові та цінності клієнтів банку на загальну суму майже 86 мільйонів гривень правоохоронці повернули власникам.

Раніше Львівський портал повідомляв, що грабіжниками виявилися Віктор Тимощенко та Юрій Білоус. Їм суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести по майже мільйону гривень застави.

Адвокат одного з підозрюваних розповів у суді, що його підзахисний виховує маленьку дитину, є ФОПом [однак у матеріалах справи йдеться, що чоловік не працює], членом громадської організації «Вулиця наша» та займався волонтерством.

Сам підозрюваний своєї вини не визнав і просив зменшити розмір застави. Чоловік запевняв, що рюкзак з грошима знайшов під кущами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-27 10:59:42