Львівський портал

У Львові судитимуть директора товариства за привласнення понад 900 тис гривень громади

У Львові директор товариства постане перед судом за заволодіння понад 900 тисяч гривень громади. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що між одним з комунальних підприємств Львова та товариством були укладені договори на постачання, встановлення та налагодження комплексної системи забезпечення мікроклімату. Згідно з договором, товариство мало забезпечити роботу системи кондиціонування в частині приміщень комунального підприємства у центрі міста.

Надалі обвинувачений видав завідомо підроблені офіційні документи, які слугували підставою для проведення остаточних розрахунків між сторонами. Зокрема це стосувалося завищення обсягів будівельних робіт та витрат на їх проведення.

Замовник на їх основі перерахував вказану суму на рахунок товариства.

Таким чином комунальному підприємству завдано збитків на понад 900 тисяч гривень.

До суду скерували обвинувальний акт щодо директора одного з товариств. Йому інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та видачу завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Санкція статті передбачає до восьми років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-01 18:39:37