Львівський портал

У Львові суд зобов’язав забудовника сплатити 2,1 млн грн за незаконне будівництво

Львівська обласна прокуратура виграла судову справу проти забудовника у Городку на Львівщині. Суд постановив стягнути з будівельної компанії заборгованість зі сплати пайової участі у розмірі майже 2,1 мільйона гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори у суді довели, що у 2021 році забудовник здав в експлуатацію житловий будинок, будівництво якого розпочалося ще у 2017 році, у місті Городок (Львівська область).

Відповідно до законодавства, яке діяло на той час, будівельна компанія зобов’язана була укласти договір пайової участі з органом місцевого самоврядування та сплатити до місцевого бюджету пайовий внесок.

Однак, забудовник не уклав договір та не перерахував вищевказані кошти на створення та розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури населеного пункту до місцевого бюджету.

Внаслідок цього орган місцевого самоврядування позбавлений можливості використати ці кошти на будівництво об’єктів інфраструктури та соціальної сфери, зокрема закладів освіти, дошкільних навчальних закладів, парків і дитячих майданчиків на території Городоцької територіальної громади.

З метою захисту інтересів громади прокуратура звернулася до суду з позовом про стягнення з товариства цієї суми, який судом було задоволено.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-22 11:24:47