Львівський портал

У Львові стріляли в Ірину Фаріон

У Львові невідомий вистрелив у мовознавицю Ірину Фаріон, її забрала карета швидкої допомоги. Про це ввечері 19 липня повідомила журналістка Марта Оліярник.

«В Ірину Фаріон стріляли. Чи вистріл був смертельним, достеменно невідомо, її забрала швидка», — сповістила журналістка, посилаючись на власні джерела.

За словами журналістки, стрілянина сталась на вул. Масарика, 3, що у Шевченківському районі. Невідомий вистрелив мовознавиці у скроню.

Очевидцями стали мешканці будинку. Вони кажуть, що стрілець був у рукавичках, а зброя — без глушника.

Про замах на Ірину Фаріон повідомили вже деякі львівські ЗМІ та Telegram-канали. За попередніми даними, науковиця перебуває у критичному стані.

Згодом у поліції Львівщини офіційно підтвердили цю інформацію. Зараз правоохоронці проводять спеціальну операцію для затримання зловмисника.

За даними слідства, невідомий відкрив вогонь в Ірину Фаріон 19 липня близько 19:30. Її з пораненням голови угпиталили, зараз медики борються за життя жінки.

«У Львові та на території області проводиться спеціальна поліцейська операція, до якої задіяні співробітники усіх служб та підрозділів поліції. Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення місця перебування та затримання стрільця», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно суд поновив Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови у «Львівській політехніці».

Її звільненню передував мовний скандал. Викладачка в інтерв’ю Яніні Соколовій сказала, що не вважає українцями тих військових, які розмовляють російською мовою, зокрема йшлося й про бійців «Азову» та 3 окремої штурмової бригади. Ця заява викликала суспільне обурення, в тому числі й поміж захисників.

Реагуючи на такі заяві, студенти Львівської політехніки вийшли на пікет,вимагаючи звільнити Ірину Фаріон. Міносвіти підтримало їхню позицію.

Сама ж мовознавиця заявила, що не згідна зі своїм звільненням і буде його оскаржувати у суді.

Також СБУ відкрила справу проти Ірини Фаріон за чотирма статтями Кримінального кодексу. Приводом для розслідування правоохоронців стали висловлювання мовознавиці про російськомовних військових ЗСУ та розголошення персональних даних студента з Криму, який написав їй листа.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-19 17:09:46