Львівський портал

У Львові стартував ярмарок локальних та крафтових виробництв

Годинникарі із Харкова, школярі та особливі діти із Пустомит, виробники молочної, м`ясної, медової продукції, кави, іграшок та робіт із овечої шерсті – загалом півтора десятка учасників стали учасниками першого Ярмарку локальних та крафтових виробництв громад «Львівської агломерації». Він, як відомо, проходить два дні – 17-18 жовтня – на площі Ринок. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Виробники з Жовтанців, Жовкви, Городка, Бібрки, Куликова, Давидова та Пустомит мають особливі історії Учні Пустомитівського ліцею №1 спочатку задумувалися над зеленими кормами для тварин. Це переросло у проєкт «Мікс Грін»: вирощування мікрозелені. Справа поставлена широко: продукцію вирощує понад десять школярів, до них долучаються в намках практики та уроків й інші учні ліцею, працює спеціальна лабораторія. Окрім того, кожен охочий може відвідати навчальний заклад і виростити свої паростки! «Мікс Грін» також має чимало клієнтів серед рестораторів та закладів харчування, поділилася одна із школярок Олена Василишин.

«Awarder» –  перша українська фабрика наручних годинників – на початку війни релокувалася в Ременів Жовтанецької громади. Годинникарі зуміли не тільки зберегти свій бренд, але й розширили виробництво. Зараз багато працюють для військових – мають прилади із назвами бригад тощо. Ще створили лінійку із назвами міст-героїв України. А годинник-скелетон із написом «Де би не був, не забуду дім» придбали понад 5 тисяч разів, розповів «Львівській агломерації» засновник бренду Олексій Берчатов.

Особливе печиво від БО “Кар’єра без бар’єрів”, бренд «Тісто зі змістом» випікають молоді люди з інвалідністю із Пустомит. Одного дня учасник проєкту Сашко вирішив спекти для керівниці солодкий подарунок. Коли усі гуртом чаювали та ласували випічкою, то народилася ідея створити простір, де люди із особливими потребами могли б реалізувати себе через кулінарію. Ціле літо учасники вчилися готувати як професіонали. Тепер Данило, Сашко, Ростик, Анна-Марія, Юстина і керівниця проєкту Галина Вархолик вийшли на широку дорогу. І вже відправили першу велику партію свого особливого печива одному із підприємців на ринках агломерації.

Загалом до ярмарку зголосилися:

  • «Валясі vid Касі» – екологічні вироби ручної роботи з овечої шерсті  (с. Жовтанці);
  • «Писаночка» – писанки на курячих та гусячих яйцях в традиційних техніках, а також – сучасні та оригінальні різблянки на різну тематику (с. Жовтанці);
  • «Awarder» –  перша українська фабрика наручних годинників (с. Жовтанці);
  • «Медові лєгуміни» – продукти бджільництва  (м.Жовква);
  • «Городоцька кава» – кава власного обсмаження (м.Городок);
  • СФГ «Галицька Сорока» –  вирощують ружу і ягоди, виготовляють варення з пелюсток троянди, терту ружу, джеми з ягід і плодово-ягідні вина (м.Бібрка );
  • «Рогалик Урбанського»  – кондитерські вироби (м. Бібрка);
  • «Домашні ковбаси» – м’ясні вироби (с.Куликів);
  • «Давидів Двір» – макаронні вироби (с.Давидів);
  • Мед та вироби з вощини Василя Скарбарчука (с.Давидів);
  • Сироварня «Гарбузовий рай» – сири з коров’ячого молока за авторською рецептурою, а також трояндовий конфітюр (м.Городок);
  • «Правдивомед»  – мед та продукти бджільництва (м.Городок)
  • «Виноградний маєток» – вирощують виноград, виготовляють  натуральні соки з винограду та яблук і крафтове вино (м.Городок).
  • БО “Кар’єра без бар’єрів”, бренд «Тісто зі змістом» – печиво, яке випікають молоді люди з інвалідністю (м.Пустомити);
  • «Мікс Грін» – мікрозелень, яку вирощують на базі Пустомитівського ліцею №1 (м.Пустомити).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтесь найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-17 19:00:39