Суспільне мовлення

У Львові реорганізують Третє медичне об’єднання

У Львові реорганізують Третє медичне об’єднання, у яке входить пологовий будинок № 1 на вул. Мечникова та пологове відділення 3-ї лікарні на вул. Раппопорта. Відповідні ухвали прийняли у четвер, 25 травня, на сесії Львівської міської ради. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як пояснила генеральна директорка Третього медичного об’єднання Леся Кобецька, за останній рік значно знизився рівень надання медичної допомоги, оскільки зменшилась кількість пологів. Через велику кількість працівників, раніше виникла заборгованість з виплати заробітної плати. Від так медичне об’єднання є фінансово неспроможним.

“Через повномасштабне вторгнення дуже багато жінок виїхали за кордон, і багато не наважуються народжувати. Тому, порівняно з минулим роком, у нас різко зменшилася кількість пологів – на тисячу. Тому ми, як однопрофільний заклад, не можемо бути фінансово спроможними. Окрім того, у нас є надлишок персоналу через те, що коли надавалася медична допомога пацієнтам з ковідом, яку забезпечував пологовий будинок, був набраний додатково штат, який потім не був повернутий у норму”, — розповіла генеральна директорка Третього ТМО Львова Леся Кобецька.

З її слів, наприкінці минулого року у Третьому ТМО заборгованість по зарплатах становила 28 млн грн.

“Львівська міська рада допомогла нам виплатити цю заробітну плату, і ми вийшли на залишок 13 млн грн, за які, фактично, ми зараз і тримаємося”, — додала Леся Кобецька.

Робоча група, яка досліджувала ефективність роботи медоб’єднання, дійшла висновку, що його потрібно реорганізувати. Медичні заклади запропонували приєднати до Першого та Другого ТМО.

До Першого медичного об’єднання Львова приєднають пологовий будинок №1 на вул. Мечникова та підрозділи 3-ї міської клінічної лікарні за такими адресами: вул. Величковського, 30А; вул. Шевченка, 350, 358Б та 366 (мікрорайон Рясне); с. Рясне-Руське (вул. Незалежності, 1).

До Другого медичного об’єднання Львова приєднають підрозділи 3-ї міської клінічної лікарні за такими адресами: вул. Раппопорта, 6 та 8; вул. Русових, 4; вул. Озаркевича, 2.

Майно Третього медичного об’єднання запропонували передати Першому медоб’єднанню.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Третє медичне об’єднання Львова створили у січні 2022 року.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин