Львівський портал

У Львові прооперували хлопчика, який мало не втратив руку через важку алергічну реакцію 

Хірурги дитячої лікарні святого Миколая виконали операцію 5-річному хлопчику, який майже не рухав кистю руки через важку алергічну реакцію на ліки, які йому ще ввели в пологовому. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова. 

Одразу після народження в пологовому 5-річному Святославу ввели ліки, як мамі пояснили «для профілактики нестачі цукру у крові». Реакція на препарат виявилась непередбачувано небезпечною для дитини та спричинила масивний набряк лівої руки, що призвів до некрозу, тобто відмирання шарів шкіри.  

Малюк десять днів пробув у реанімації та руку Святослава вдалося врятувати. Однак в результаті цього на шкірі утворилися глибокі масивні рубці та обмежився рух сухлобів на пальцях, лікті та кисті.  

Окрім цього, ліва рука хлопчика почала повільніше рости і відставати від правої. Аби допомогти Святославу, у Вінниці, Києві та за кордоном лікарі йому виконали низку втручань із пересадки шкіри та усунення рубців. Цьогоріч батьки хлопчика звернулись за допомогою до львівських опікових хірургів та фізичних терапевтів лікарні святого Миколая.  

Вже у Львові спеціалісти вирішили скорегувати ваду хірургічним шляхом у два етапи: спершу забрали рубці з кисті та передпліччя, а потім закрили рану революційним покриттям ВТМ. Це штучний синтетичний матеріал, що дозволяє закривати глибокі рани, допоки неможливо пересадити власну шкіру пацієнта.  

Після закриття післяопераційної рани Святослава покриттям BTМ, йому зафіксували кінцівку та підключили VAC-систему – апарат для відведення виділень з рани та пришвидшення загоєння.

Через чотири тижні хлопчику виконали ще одну операцію з пересадки власної шкіри. У майбутньому на Святослава чекає ще низка втручань на пальчиках. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-21 08:29:36