Суспільне мовлення

У Львові прооперували дворічну дівчинку із врожденною патологією

Львівські лікарі прооперували дворічну дівчинку із врожденною патологією — артеріовенозна мальформація. Дитину турбувала припухлість на шиї в середині якої медики виявили гній. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

Пухлину на шиї дворічної Ані помітила мама. Жінка разом із дитиною звернулась до лікарів. Медики видалили пухлину із гноєм, але з часом новоутвір повернувся. Також у дівчинки підвищувалась температура. Медики знову почали готувати Аню до операції.

Фото: Перше ТМО Львова

Вже в операційній лікарі помітили, що у набряклій ділянці вени та артерії на шиї сплелися у шестисантиметровий клубок і перетискали одна одну. За словами медиків, артеріовенозна мальформація — рідкісна патології, яка зустрічається у до 2 % людей. Патологія може проявитися у різному віці.

“У випадку дівчинки загрожувала нагноєннями, деформаціями м’яких тканин у місці утворення, посинінням обличчя, тромбоутворенням, кровотечами та порушенням життєвоважливих функцій організму через тиск на близько розташовані судини та нерви”, — йдеться у повідомленні.

У Львові прооперували дворічну дівчинку із врожденною патологією

Фото: Переш ТМО Львова

Зараз дитині краще і за кілька днів її випишуть з лікарні.

Читайте також

Видалили 10% легені. У Львові прооперували дворічного хлопчика з пневмонією

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Донечка зможе усміхатися”: у Львові прооперували дитину з Бахмута


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин