Львівський портал

У Львові прооперували 14-річну дівчину з двома кістами яєчника на 5 л рідини

Львівські хірурги лікарні «Охмадит» успішно прооперували 14-річну мешканку Івано-Франківщини Софію, у якої під час планового огляду випадково виявили дві великі кісти яєчників. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі дитячої медицини.

Під час планового медогляду в школі дівчину направили до ендокринолога, який сказав зробити ще УЗД органів черевної порожнини, малого тазу та щитовидної залози. Під час обстеження і виявили новоутворення. Відтак батьки дівчини звернулись до львівської лікарні.  

У Львові медики після обстеження та усіх аналізів з’ясували, що у Софії яєчники достатньо великих розмірів (справа діаметр 28 см, зліва – 19 см), тому без хірургічного втручання позбутись утворів було неможливо.  

Зрештою операція пройшла успішно. З двох вилучених кіст об’єм рідини склав майже 5 літрів.  

У Центрі дитячої медицини наголошують, що УЗД органів малого тазу рекомендоване як плановий профілактичний огляд дівчатам із початком менструації. Але за наявності будь-яких скарг лікарі радять не зволікати, а одразу звертатись до спеціаліста.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-07 10:58:42