Львівський портал

У Львові поліцейський переправляв ухилянтів за кордон за 18 тис. доларів

У Львові затримали двох чоловіків, серед яких поліцейський, які за 18 000 доларів незаконно переправляли військовозобов’язаних чоловіків через кордон. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрювані налагодили схему нелегального виїзду військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

За 18 000 доларів чоловіки обіцяли надати пакет документів для безперешкодного перетину державного кордону України. Мова йде про оформлення військовозобов’язаного підмінним водієм рейсового автобуса.

Однією із гарантій успішного перетину кордону була оплата частинами. Частину обумовленої суми військовозобов’язаний сплачував як аванс, іншу частину – вже після перетину держкордону.

Львів’янина затримали під час отримання 10 000 доларів.

Поліцейському Управління патрульної поліції у Львівській області Департаменту патрульної поліції та місцевому мешканцю повідомили про підозру. Їм інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає до дев’яти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна. За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Також правоохоронця відсторонили від займаної посади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Львівська обласна прокуратура

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-12 09:49:11