Львівський портал

У Львові підняли тариф на вивезення сміття

Виконавчий комітет Львівської міськради на засіданні 6 серпня підняв тариф на вивезення твердих побутових відходів для населення на 29%. Про це повідомляє Львівський портал.

За даними пресслужбі мерії, відтепер львів’яни платитимуть більше на 30-50 копійок за вивіз 1 м кв сміття, тобто загалом у середньому – на 15-35 грн більше (залежно від площі квартири).

Загалом у Львові працюють п’ять сміттєвих перевізників: ЛКП «Львівспецкомунтранс», ТОВ «Грінера Україна», ТОВ «Спецавтотранс-Львів», ТзОВ «Санком-Львів» та ТзОВ «Ековей Вейст Менеджмент».

Всі ці компанії вивозять різні обсяги відходів, відповідно, у них є різні витрати на це, різний штат працівників та різна кількість спецтехніки. Тому кожен перевізник має й свій тариф як для категорій споживачів (населення, бюджет, інші споживачі), так і на види відходів (тверді побутові відходи, великогабаритні відходи, рідкі відходи, ремонтні відходи).

Своїм рішенням виконком Львівської міськради скоригував тариф для всіх перевізників на всі види відходів і для всіх категорій.

Нові тарифи зростуть орієнтовно на 29% й становитимуть:

  • 1-кімнатна квартира (площею 40 м кв), яка платила в середньому 51,6 грн, тепер буде платити 66, 62 грн
  • 2-кімнатна квартира (площею 50 м кв), яка платила в середньому 64,5 грн, тепер буде платити 83,27 грн
  • 3-кімнатна квартира (площею 72 м кв), яка платила в середньому 92,9 грн, тепер буде платити 119,91 грн.

Зі свого боку у департаменті ЖКГ Львівської міськради пояснюють, що підняття тарифу на вивезення сміття було потрібне, адже чинний досі не враховував ріст зарплати за останні сім років.

«У діючому тарифі закладена мінімальна заробітна плата станом на 2017 рік розміром 3200 грн. Натомість за останні 7 років вона зросла у 2,5 рази і зараз становить 8000 грн.  Також воєнний стан в Україні зумовив складну ситуацію з плинністю кадрів усіх робітничих професій на наших комунальних підприємствах. На сьогодні перевізникам побутових відходів найбільше бракує вантажників та водіїв. Тому коригування тарифів є вкрай необхідним економічним важелем врегулювання ситуації для збереження робочої сили на підприємствах та підтримання санітарно-екологічного стану у громаді», – кажуть у департаменті житлового господарства та інфраструктури міста.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-06 15:02:19