Львівський портал

У Львові перевіряють готовність снігоприбиральної техніки до роботи взимку

У Львові перевіряють готовність снігоприбиральної техніки до роботи в зимовий період. Наразі оглянули понад третину комунальної спецтехніки, зауважень до її стану не було. Решту техніки мають перевірити до кінця цього тижня. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

« На сьогодні вже перевірили два ШРП – Галицького та Залізничного районів. Загалом йдеться про 53 одиниці техніки, які обслуговують території Галицького, Залізничного та Франківського районів. Зауважень до стану не було. Спецтранспорт готовий працювати. До кінця цього тижня перевіримо решту техніки, що є на балансі наших шляхово-ремонтних підприємств», – повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Орест Тимчишин.

Посадовець зазначив, що до механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі загалом сплановано використання 152 одиниць спецтехніки. З них 132  – комунальні та 20 – інших підприємств.

«Також додатково укладено договори з організаціями різних форм власності щодо залучення ще 66 одиниць додаткової техніки на випадок рясних снігопадів, заметів тощо. Окрім того, для прибирання хідників загалом сплановане використання 80 мотоблоків та підмітальних щіток.

Щодо піскосоляної суміші та солі для посипання доріг і тротуарів, то на сьогодні районі адміністрації заготували вже 17 тис. м. куб цих матеріалів, при середньому споживанні у попередні сезони до 18 тис. м. куб.  При цьому, деякі районні адміністрації ще будуть проводити закупівлі. Придбають ще орієнтовно 8 тис. м. куб. протиожеледних матеріалів. Таким чином ми будемо мати достатній резерв, щоб спокійно пройти цю зиму», – зазначив Орест Тимчишин.

Як повідомляв Львівський портал, Львівська міськрада дозволила двом комунальним підприємствам взяти кредит на купівлю двох одиниць снігоочисної техніки.

Позику у державному «Укргазбанку» дозволили взяти ЛКП «Старий Львів» і ЛМКП «Айсберг». Обидва підприємства зможуть отримати до 2 млн грн позики кожен, аби придбати нову снігоочисну техніку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-22 17:00:34