Львівський портал

У Львові оголосили День жалоби за загиблими внаслідок удару рф

У четвер, 5 вересня, у Львові – День жалоби за людьми, що загинули внаслідок російської атаки на місто. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«Ми оголошуємо День жалоби у Львові у четвер, 5 вересня, в пам’ять про усіх загиблих внаслідок російської атаки на наше місто», – йдеться у повідомленні.

У результаті атаки Львів втратив сімох своїх мешканців:

  • Базилевич Емілія – 7 років;
  • Базилевич Дарина – 18 років;
  • Базилевич Ярина – 21 рік;
  • Базилевич Євгенія – 43 роки;
  • Демидова Ірина – 52 роки;
  • Погорецький Олександр – 54 роки;
  • Арабський Юрій – 55 років.

Про порядок похоронів і прощання із загиблими повідомлять згодом.

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

У місті пошкоджено житлові будинки. Спершу було відомо про перших шістьох постраждалих, однак поступово їхня кількість зростала і, зрештою, сягнула 53 осіб.

Поступово також побільшало й загиблих. У підсумку рашисти вбили сімох львівʼян. Спочатку влада заявляла про трьох загиблих дітей, однак за уточненими даними їх є двоє.

Згодом у місті завершили аварійно-рятувальні роботи після ранкового ворожого обстрілу. Психологічну допомогу отримали 103 постраждалих, серед яких 16 дітей. Для ліквідації наслідків залучили понад 150 рятувальників і 38 одиниць спецтехніки.

Загалом у Львові пошкоджено більше 50 будинків, із шістьох починають виселяти людей. Також пошкоджено мінімум сім памʼяток архітектури, два медзаклади, у двох школах повибивало вікна.

За фактом обстрілу Львова правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-04 11:24:46