Львівський портал

У Львові на хабарі затримали інспектора держслужби з безпеки на транспорті

У Львові правоохоронці затримали старшого інспектора Державної служби України з безпеки на транспорті. Його підозрюють в систематичному отриманні хабарів від директора приватного підприємства. Про це Львівському порталу повідомили у прокуратурі Львівської області.

За даними слідства, службовець організував схему систематичного одержання хабарів від директора товариства, яке спеціалізується на пасажирських перевезеннях.

Підозрюваний вимагав хабарі за безперешкодне зайняття господарською діяльністю. Сума неправомірної вигоди залежала від виду перевезень, які здійснювались автобусами. Загалом щомісяця директор повинен був платити 550 доларів США.

Задокументовано одержання хабарів на загальну суму 1 100 доларів США.

За даними ДБР, у разі відмови інспектор пригрозив, що підприємство не зможе повноцінно працювати – автобуси будуть зупиняти працівники служби, складатимуть протоколи про адмінпорушення та накладатимуть штрафи.

У червні посадовець отримав від керівника підприємства першу «абонплату» – 600 доларів США за безперешкодну роботу 4 автобусів. Йому повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести 151 тис. грн застави та подано до суду клопотання про відсторонення його від виконання обов’язків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-02 10:18:43