Львівський портал

У Львові лікарі врятували ногу підлітку після важкої травми у ДТП

Команда ортопедів-травматологів Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» виконали серію хірургічних втручань 15-річному хлопцю, який на мотоциклі потрапив у ДТП. Про це повідомили у медзакладі. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі дитячої медицини.

У Хирові на Львівщині у 15-річного Артема, який керував мотоциклом врізався автомобіль. Спершу хлопця госпіталізували до лікарні Самбора, а потім перевели до центру «Охматдит». Підлітку одразу провели протишокові та реанімаційні заходи, відтак стан дитини стабілізували.

У Артема діагностували травматичний шок, великі рвані та скальповані рани лівого стегна і гомілки, відкриті багатоуламкові переломи лівої стегнової кістки та обох кісток лівої гомілки з множинними саднами та забоями кінцівок і тулуба.

Медики також виявили, що у дитини немає частини стегнової кістки довжиною 12 см, яка залишилася на місці ДТП. Тож родичі хлопця поїхали на місце події та знайшли елемент кістки. За 6 годин після госпіталізації лікарі почали складне комбіноване втручання, зокрема накладення двох VAC-апаратів роздільно на ліве стегно та гомілку.

15-річному хлопцю довелося пережити ще три операції, зокрема вільна шкірна пластика дефектів стегна та гомілки повношарованими перфорованими клаптями.

Після демонтажу VAC-апаратів, Артем вертикалізований, ходить з милицями з дозованим навантаженням на уражену кінцівку, усі рани зажили, а пересаджені шкірні клапті прижились.

Артем вже пройшов один курс реабілітації у лікарні та вже виписаний додому. У подальшому хлопець ще буде проходити курси реабілітації у Клініці реабілітації, а процес лікування триватиме ще приблизно 3 місяці до повного зрощення кісток та демонтажу апаратів зовнішньої фіксації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-08 12:41:53