Львівський портал

У Львові лікарі успішно прооперували 17-річну дівчину з рідкісною патологією

Хірурги Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» успішно прооперували 17-річну дівчину із рідкісною патологією, яка буває лише у 1% новонароджених – кістою урахуса. Про це повідомила пресслужба Центру дитячої медицини лікарні «Охматдит».

17-річна Марія із селища Львівської області звернулась із скаргою, що у неї із пупка течуть гнійні виділення, що супроводжується болями у цій області. До 17 років дівчина не відчувала жодних симптом. Після обстеження лікарі виявили у пацієнтки рідкісну патологію – кісту урахуса.

Урахус – це трубчаста структура, що утворюється в ембріона, який розвивається в утробі матері. Він з’єднує пуповину з сечовим міхуром до народження. Після народження урахус зазвичай скорочується (редукується) в невелику зв’язку. А кіста урахуса – це вада ембріонального розвитку (вроджена патологія), при якому в сечовій протоці відбувається утворення замкнутої порожнини, що містить серозну рідину.

«Пацієнтці ми спочатку призначили консервативне лікування, щоб ліквідувати запальний процес. Після цього, у «холодному» періоді, видалили кісту. Дівчинку виписали на другу добу після операції й на контрольному огляді через місяць вона почувала себе задовільно», – розповів завідувач операційно-ендоскопічного відділення Олег Содома.

Медики зазначили, що скринінг на схожі патології новонародженим не проводять саме через їхню надзвичайну рідкість. Часто ці вади ніяк не проявляються, тож їх виявляють або випадково, або не виявляють зовсім. Оперують такі патології лише тоді, коли вони спричиняють пацієнтам дискомфорт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-22 09:13:33