Суспільне мовлення

У Львові для проїзду відкрили відремонтовану вулицю Шевченка: як це було

У Львові 31 травня після ремонту відкрили для проїзду транспорту вулицю Шевченка. Як повідомив Суспільному керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, під час ремонтних робіт на вулиці провели повну заміну комунікацій водопроводу та каналізації.

Як пояснив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, транспорт вулицею Шевченка у напрямку від центру буде їздити спільною смугою (приватний та громадський), а в напрямку до центру буде ділянка із окремою смугою для громадського транспорту. Також на вулиці облаштували велодоріжку та вуличне освітлення.

“Від завтра (1 червня, – ред.) ми плануємо запускати повноцінно трамвай №7, щоб він курсував вулицею Шевченка і також плануємо запускати 61 і 17 автобуси, щоб пасажири могли якісно пересуватися цією вулицею”, – розповів Олег Забарило.

Трамвай №7 їде відремонтованою вулицею Шевченка. Фото: Суспільне Львів

За словами керівника “Львівавтодору” Миколи Власюка, на вулиці Шевченка в тестовому режимі працюватимуть світлофори, а також на вулиці ще потрібно завершити благоустрій.

Ремонтні роботи тривали поетапно 3 роки. Вартість реконструкції вулиці становить близько 300 млн грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо про реконструкцію вулиці Шевченка

  • У січні 2020 року розпочався капітальний ремонт вулиці Шевченка. Вартість робіт тоді мала становити 90 млн грн.
  • Перший етап ремонту закінчився облаштуванням квазі-кільця на перетині вулиць Левандівська, Залізнична та Шевченка. Другий етап реконструкції закінчився 30 грудня облаштуванням ділянки від вулиці Ярослава Мудрого до Хорватської
  • В червні 2021 року на ремонт закрили ділянку від вулиці Залізничної до вулиці Єрошенка.
  • У вересні того ж року на ремонт закрили ще одну ділянку вулиці Шевченка — від вулиці Єрошенка до вулиці Яцкова.
  • 12 вересня 2022 року у Львові відкрили для руху транспорту частину вулиці Шевченка — від вулиці Залізничної до Яцкова. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.
  • 16 червня 2022 року у Львові відкрили для руху транспорту частину вулиці Шевченка — ділянку від вулиці Залізничної до Юнаківа. Це близько 300 метрів шляху.
  • У березня 2023 року керівник “Львівавтодору” Микола Власюк повідомив Суспільному, що до кінця травня планують завершити ремонт вулиці Шевченка та запустити всі види транспорту, зокрема і трамвай.
  • 14 квітня 2023 року фахівці почали монтувати трамвайні плити та колії на останньому відрізку вулиці Шевченка — від вулиці Бортнянського до Ярослава Мудрого.
  • 25 травня на вулиці Шевченка стелили останній шар асфальту, а також облаштовували нову трамвайну контактну мережу.
  • 30 травня у Львові протестували рух трамваїв відремонтованою вулицею Шевченка. Наразі планують, що на трамвайному маршруті №7 буде працювати 10 трамваїв.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин