Україна і світ

У Львові дівчинка померла на четвертий день після народження, поліція веде розслідування

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі новонароджена дівчинка померла на четвертий день від інфекції. Дитина з’явилася на світ на 34 тижні вагітності, її стан оцінили як оптимальний (7 балів за шкалою Апгар).

Довгоочікувана дитина

Повідомляють, що подружжя Марії та Володимира Остапчуків із селища Лопатин на Львівщині звинувачує лікарів у недбалості та написало заяву в поліцію. Поліція відкрила провадження за фактом неналежного виконання обов’язків медичними працівниками.

Зараз дивляться

– Ми переконані, що в смерті нашої довгоочікуваної дитини є провина лікарів, – каже Марія Остапчук.

Новонароджена Ніна, яка померла на четвертий день, була другою дитиною в родині. Марія та Володимир уже виховують 7-річного сина.

Вагітність протікала нормально

Жінка розповідає, що вагітність була дуже довгоочікуваною і планованою. Вона стояла на обліку в приватній клініці у Львові, постійно здавала необхідні аналізи та проходила УЗ-діагностику за призначенням лікаря.

Жодних застережень до перебігу вагітності в лікаря не було. Дитина розвивалася без жодних відхилень від норми.

Кесарів розтин

На 34 тижні вагітності у Марії різко піднявся тиск і почалися набряки. Її одразу направили до Львівського обласного клінічного перинатального центру, де протягом доби зробили кесарів розтин.

За словами матері, протягом усього часу лікарі запевняли, що дитина стабільна і потрібна підтримуюча терапія. Але вже ближче до вечора її покликали і сказали, що дівчинка в критично важкому стані і не піддається реанімаційним заходам.

Байдужість персоналу

– Дитина померла в мене на очах, це дуже психологічно травматично для будь-якої жінки, – каже Марія Остапчук.

Жінка здивована, що після втрати дитини ніхто з персоналу до них із чоловіком не підійшов, не підтримав, не пояснив, чому так сталося.

За її словами, у проханні показати документи, що відображають лікування дитини, лікарі спочатку категорично відмовили. Після цього подружжя звернулося до адвоката, отримало медичні документи і написало заяву в поліцію.

Причина смерті

За висновком судмедексперта, причиною смерті немовляти став сепсис.

У поліції Львівщини розповіли, що за фактом смерті немовляти у Львівському перинатальному центрі відкрили кримінальне провадження за неналежне виконання обов’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2. ст. 140 ККУ). Розслідування триває.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-05 10:59:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин