Львівський портал

У Львові через російську атаку у житлових будинках вибито понад 3,2 тис вікон 

У Франківському та Залізничному районах Львова в результаті російського обстрілу вибито понад 3,2 тисяч вікон у 161 житловому будинку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.  

Так, за попередньою інформацією, у Залізничному районі міста: 

  • зазнали руйнувань 107 житлових будинків; 
  • вибито приблизно 2700 вікон; 
  • пошкоджено 40 покрівель. 

Зокрема, у тих 40 будинках, де пошкоджено покрівлі, в 11 будинках впало перекриття або на горищі або між поверхами.  

У Франківському районі постраждало 54 житлових будинки, де вибито близько 500 вікон. Відтак на закриття вікон знадобиться плівки більше однієї тисячі метрів квадратних. 

«Комунальні служби з самого ранку допомагають ліквідовувати наслідки обстрілу. А також у нас на районі працюють благодійні організації, такі як Мальтійська служба, Червоний Хрест та ЮНІСЕФ. Зокрема ЮНІСЕФ надав будівельні матеріали – плівку для заклеювання вікон, цвяхи і молотки на ін. На закриття всіх вікон нам знадобиться приблизно 6700 м2 плівки», повідомив голова Залізничної райадміністрації Ігор Савка. 

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

У місті пошкоджено житлові будинки. Спершу було відомо про перших шістьох постраждалих, однак поступово їхня кількість зросла до 47.

Поступово також побільшало й загиблих. За останніми офіційними даними відомо про сімох осіб, вбитих рашистами, серед яких двоє дітей. Однак спочатку повідомлялося про трьох дітей.

Близько 13:00 у Львові завершили аварійно-рятувальні роботи. Відтак за даними ДСНС кількість постраждалих зросла до 53, а надзвичайники врятували 12 людей.

Загалом у Львові пошкоджено більше 50 будинків, із шістьох починають виселяти людей. Також пошкоджено мінімум сім памʼяток архітектури, два медзаклади, у двох школах повибивало вікна.

За фактом обстрілу Львова правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

5 вересня у Львові оголосили День жалоби за загиблими в результаті удару рф.

Фото: Роман Балюк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-04 16:07:04