Львівський портал

У Львові бахмутяни висадили троянди з нагоди 453 річниці свого міста

У п’ятницю, 13 вересня, мешканці міста Бахмут, які переїхали до Львова, посадили кущі троянд у сквері навпроти Архикатедрального Собору Святого Юра. Алею дружнього єднання відкрили з нагоди 453 річниці Бахмута. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Також акцію підтримала Бахмутська міська військова адміністрація, яка передала близько 40 кущів троянд. Подібні насадження планують на Сихові.

«Місце для Алеї дружнього єднання вибрали невипадково. Адже троянди потребують багато тепла і світла. У скверику біля церкви Юра дуже сприятливе місце для троянд, бо тут дуже сонячно і затишно. Це загалом гарна локація для відпочинку львів’ян і внутрішньо переміщених осіб. Тепер у Львові для бахмутців буде місце, яке нагадуватиме їм про рідну домівку», – каже заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Оксана Луцко.

Станом на 13 вересня  у Львові проживає 31 мешканець Бахмута.

«Це такий знак подяки бахмутців за те, що Львів прихистив їх. Знак єднання обох міст. Бо хочемо ми цього чи ні, але Львів став другим домом, прихистком для всіх, хто постраждав від війни», – зазначає директор міського центру підтримки переселенців Володимир Головатий.

Крім того, 14 вересня, о 13:00 у межах відзначення 453 річниці Бахмута в модульному містечку на Сихові, що на проспекті Червоної Калини, 72а бахмутяни будуть презентувати картину під назвою «Серце Бахмута» з ключів від їхніх квартир, яких вже немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ЛМР/Роман Балук

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-13 17:35:05