Львівський портал

У львів’янина на Рівненщині вилучили 12 тонн фальсифікованого спирту

У Рівненській області затримали 33-річного львів’янина, який перевозив 12 тонн фальсифікованого спирту під виглядом фарби. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції.

За даними відомства, у місті Дубно на Рівненщині поліцейські зупинили вантажний автомобіль DAF під керуванням 33-річного львів’янина.

Під час огляду авто з’ясувалося, що чоловік у полімерних ємностях перевозив 12 тонн етилового спирту невідомого походження. Однак, у товарно-транспортній накладній було зазначено, що у вантажівці – акрилова грунтовка.

У середу, 31 липня, за місцем проживання чоловіка правоохоронці провели санкціонований обшук, під час якого вилучили речові докази.

У Рівненській обласній прокуратурі зазначили, що орієнтовна вартість вилученого фальсифікату – 1,2 млн гривень. З цієї кількості спирту могло вийти близько 50 тис. пляшок сурогатного алкоголю.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, вчинені організованою групою);
  • ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа)

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 170 тис. гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Досудове розслідування триває.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-02 11:46:30