Львівський портал

У Львівському ТЦК прокоментували «побиття» ухилянта у лікарні

У Львівському обласному ТЦК та СП кажуть, що військовослужбовці насправді не били чоловіка-ухилянта у лікарні в Дрогобичі, ця інформація не відповідає дійсності. Про це Львівському порталу повідомили у відомстві.

Йдеться про інцидент, який днями стався у лікарні в Дрогобичі. У соцмережах з’явилось відео, на якому чоловік, перебуваючи у лікарняній палаті, свариться з військовими ТЦК.

При цьому у текстовому коментарі на ролику вказано, що нібито військові разом із поліцейськими побили громадянина.

У Львівському ТЦК вже відреагували на такі звинувачення і заперечили побиття.

«Наголошуємо, що текстовий коментар, який громадянин розмістив на відео про те, що його нібито побили військовослужбовці ТЦК і поліціянти, не відповідає дійсності», – йдеться у заяві.

Як пояснюють у ТЦК, двоє їхніх військовий разом із юристом прийшли в лікарню до згаданого чоловіка, аби скласти протокол, оскільки той напередодні відмовився проходити військово-лікарську комісію.

Лікарі дозволили поспілкуватись із пацієнтом. Натомість у ТЦК наголошують, що чоловік поводився неадекватно, ігнорував будь-які спроби діалогу з ним і провокував військовослужбовців на конфлікт.

«Отримуєш повістку. Не зʼявляєшся у ТЦК. Не проходиш ВЛК. Хамиш пораненим військовослужбовцям. Знімаєш відео і розказуєш, що тебе «побили» і все на світі «незаконно». Ось короткий сценарій, який пояснює ситуацію з громадянином, що у палаті лікарні міста Дрогобич знімає військовослужбовців і кричить на них», – так пояснюють ситуацію у територіальному центрі комплектації.

У Львівському ТЦК додають, що військовослужбовці, які присутні на відео, пройшли важкі бої на Луганщині, Донеччині й Херсонщині і були переведені на службу в ТЦК за станом здоров’я.

«Після такого вислуховувати відверті образи й знущання від чоловіків у тилу особливо складно. Тому висловлюємо вдячність нашим військовослужбовцям за проявлене терпіння і попри провокації поведінку чітко в рамках закону. Наполегливо закликаємо військовозобов’язаних громадян до прояву національної свідомості. Майже мільйон наших співгромадян нині зі зброєю в руках захищають Батьківщину. Відстоюймо незалежність України спільно, а не по різні табори», – вказано у заяві відомства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.



Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-31 10:27:25