Львівський портал

У Львівській громаді проведуть профілактику сказу для диких тварин

У вересні на території Львівської громади стартує осіння кампанія з імунізації диких тварин проти сказу. Фахівці Держпродспоживслужби планують розкласти вакцинні приманки на трьох філіях мисливських господарств, що охоплюють як Львівську громаду, так і область. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Для імунізації диких тварин від сказу використовують пероральну вакцинацію. Для цього на території мисливських угідь, які частково розташовані на території Львівської громади, розкладають спеціальні вакцини-приманки. Пероральну імунізацію диких м’ясоїдних тварин проводять щороку весною та восени. Вакцини-приманки розташовують на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, на сільськогосподарських та мисливських угіддях тощо.

В Головному управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області зазначають, що цьогоріч заходи з імунізації диких м’ясоїдних тварин від сказу проведуть у вересні на території  Львівської громади та області.

«Для імунізації використають вакцину «Орісвак» вітчизняного виробника ТОВ «УКРВЕТПРОМПОСТАЧ». Вакцинацію проведуть на площі 56 км2 Львівської громади, а в області – 12,194 тис. км2. Відповідно до розробленої схеми на кожен квадратний кілометр розмістять 25 доз вакцин. Загалом на Львівщині буде розповсюджено 304 850 доз вакцини», – йдеться в повідомленні.

Держпродспоживслужба закликає мешканців не чіпати вакцинні брикети, якщо вони будуть знайдені, та залишити їх для тварин, щоб забезпечити ефективність заходів з імунізації.

Довідково

Сказ – це особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, яке характеризується ураженням центральної нервової системи та закінчується летально.

Основним джерелом збудника сказу є інфіковані дикі м’ясоїдні тварини, зокрема лисиці. Неконтрольоване розмноження диких тварин зумовлює постійні контакти з безпритульними тваринами (собаками і котами) та поширення сказу в населених пунктах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-22 08:27:16