Україна і світ

У Литві стартували навчання зі знешкодження вибухівки для українських військових

У Литві військовослужбовці ЗСУ розпочинають навчання на місячному курсі зі знешкодження вибухівки, який організовується за ініціативи Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії, Швеції та Литви.

Про це йдеться у повідомленні збройних сил Литви.

Перші тренування проводять інструктори армії Ісландії, Норвегії, Швеції та Литви.

«Цього року ми плануємо організувати 4 курси для українських військових за спільною програмою з країнами Північної Європи. Аби людям було безпечно жити після інтенсивних бойових дій, фахівцям з розмінування доведеться працювати багато років, тому важливість цього курсу безсумнівна. Підготовлені солдати зможуть здійснювати пошук і знищення стандартних вибухівок, які зараз використовуються в Україні», — зазначив координатор курсу з Литви капітан Неріюс Алекна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підготовка фахівців з розмінування відповідно до Nordic-Lithuanian EOC Training Initiative (NLETI) передбачає передачу знань інструкторів та надання необхідних інструментів для навчання, які після курсу будуть передані українським військовим. Усі військові, які беруть участь у навчаннях, будуть екіпіровані всім: від шолома та захисного костюма до обладнання для виявлення вибухівки.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-03-22 11:40:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин